top of page

Din professionella översättningsbyrå

Översättning

Välkommen till Språkexperterna - din partner för professionella översättningstjänster. Vi är en översättningsbyrå som erbjuder högkvalitativa översättningar till konkurrenskraftiga priser och har översättare som är professionella och erfarna. Vi översätter till och från alla språk och har erfarenhet av att översätta för alla branscher och ändamål.

Normal leveranstid 3 till 10 arbetsdagar.

Översättningstjänster - vad vi erbjuder

Vi erbjuder en mängd olika översättningstjänster för att möta dina behov och krav. Här är några exempel på vad vi kan erbjuda:

 • Översättning av tekniska dokument: Vi har erfarenhet av att översätta tekniska dokument såsom manualer, instruktionsböcker och tekniska specifikationer.

 • Översättning av affärsdokument: Vi kan hjälpa dig att översätta affärsdokument såsom affärsplaner, marknadsföringsmaterial och försäljningsbrev.

 • Översättning av hemsidor och webbplats: Vi kan hjälpa dig att översätta din hemsida till flera olika språk, så att du kan nå en större målgrupp.

 • Översättning av juridiska och bestyrkta översättningar: Vi har stor erfarenhet av att översätta rättsliga dokument såsom kontrakt och avtal.

 • Översättning av medicinska dokument: Vi har erfarenhet av att översätta medicinska dokument såsom patientjournaler och läkemedelsdokumentation.

 • Korrekturläsning

 • Layout/sättning

 • Copywriting

 

Oavsett vad du behöver översätta, kan vi hjälpa dig att få det gjort på ett professionellt och tillförlitligt sätt. Kontakta oss gärna för att diskutera dina behov och få en offert.

ÖVERSÄTTNING PROCESSEN

4.png
5.png
3.png

GRANSKNING

Produktion värderar underlaget och gör en kontroll av materialet, att materialet är läsbart och komplett för en översättning.

MATCHNING

En matchning mot vår databas görs för uppdraget.

2.png
6.png
4.png
6.png
6.png
3.png
4.png
8.png

VILLKOR & PRIS

Offert med leveranstid meddelas i förhand till beställaren 

Picture2 (3).png
4.png
Picture9.png

ÖVERSÄTTNING

Efter att kund har godkänt villkoren tillsätts arbetet.

Picture2_edited (1).png
4.png
Picture10.png

KVALITETSSÄKRING

Intern kvalitetskontroll görs genom att en annan auktoriserad översättare går igenom råmaterial samt den översätta texten en gång till.

ARKIVERING

När detta blivit godkänd så arkiveras all historik steg för steg med även korrigeringar av dokumentet.

Picture2 (3).png
4.png
Picture11.png
Picture3.png
4.png
Picture12.png

LEVERANS

Slutleverans till kund på den utlovade leveransdagen.

UPPFÖLJNING

Uppföljning av feedback till kund görs inom 5 arbetsdagar.

Picture3_edited.png
4.png
Picture13.png

Översättningar av högsta kvalitet till låga priser
Vi på Språkexperterna strävar alltid efter att leverera översättningar av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Våra översättare är professionella och erfarna och använder sig av de senaste verktygen och metoderna för att säkerställa att översättningen blir så noga och exakt som möjligt. Dessutom erbjuder vi konkurrenskraftiga priser så att du kan få värde för pengarna.

Översättningar till och från alla språk
Vi översätter till och från alla språk. Oavsett om du behöver översätta en text från svenska till engelska eller från arabiska till spanska, kan vi hjälpa dig. Våra översättare har bred erfarenhet av att översätta till och från ett stort antal språk och kan hjälpa dig att få din text översatt på ett professionellt och tillförlitligt sätt.

Översättningar för alla branscher och ändamål
Vi på Språkexperterna har erfarenhet av att översätta för alla branscher och ändamål. Oavsett om du behöver översätta en manual för en maskin, en affärsplan eller en hemsida, kan vi hjälpa dig. Våra översättare har bred kunskap om olika branscher och ändamål och kan hjälpa dig att få din text översatt på ett professionellt och tillförlitligt sätt.

Våra facköversättare arbetar med alla typer av texter. Området innefattar alla former av facktext, från bruksanvisningar till avtal och läkarintyg. Därför krävs det ofta goda kunskaper inom det aktuella fackområdet. Det kan gälla vid texter inom exempelvis juridik, ekonomi, teknik och medicin likväl som försäkringsärenden, EU-dokumentation, reklam och marknadsföring, broschyrer eller webbsidor.

Vi erbjuder facköversättningar och bestyrkta översättningar där en auktoriserad translator intygar att den överensstämmer med originaltexten. Bestyrkta översättningar är lika legitima som originalhandlingar och är vanliga vid domar och juridiska sammanhang eller när det gäller betyg.

Språkexperterna hjälper till att översätta alla typer av dokument, från affärsbrev till vetenskapliga artiklar

Varför välja oss som din översättningspartner?

Om du letar efter en professionell och tillförlitlig översättningspartner, kan Språkexperterna vara det perfekta valet för dig. Här är några av anledningarna till varför du bör välja oss:

 • Vi levererar översättningar av högsta kvalitet: Vi strävar alltid efter att leverera översättningar av högsta kvalitet och använder oss av de senaste verktygen och metoderna för att säkerställa att översättningen blir så noga och exakt som möjligt.

 • Vi har översättare som är professionella och erfarna: Våra översättare är professionella och erfarna och har bred kunskap om olika branscher och ändamål. De kan hjälpa dig att få din text översatt på ett professionellt och tillförlitligt sätt.

 • Vi översätter till och från alla språk: Oavsett vilket språk du behöver översätta till eller från, kan vi hjälpa dig. Vi har översättare som är kompetenta i ett stort antal språk.

 • Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser: Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser så att du kan få värde för pengarna.

 

Om du är intresserad av att veta mer om våra översättningstjänster, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

Vad betyder översättning

Översättning är överförandet av en text från ett språk till ett annat. För att en översättning ska vara så tydlig som möjligt ska textens innehåll och form överföras korrekt och konkret till det andra språket.

Det finns fyra viktiga begrepp inom översättning. Källtext, källspråk, måltext och målspråk. Källtexten är den text man översätter till måltext på målspråket. Detta kräver goda kunskaper i båda språken samt de sociala koder, kulturella koder, kontext och former som språken innefattar.

Våra facköversättare arbetar med alla typer av texter. Området innefattar alla former av facktext, från bruksanvisningar till avtal och läkarintyg. Därför krävs det ofta goda kunskaper inom det aktuella fackområdet. Det kan gälla vid texter inom exempelvis juridik, ekonomi, teknik och medicin likväl som försäkringsärenden, EU-dokumentation, reklam och marknadsföring, broschyrer eller webbsidor.

Vi erbjuder facköversättningar och bestyrkta översättningar där en auktoriserad translator intygar att den överensstämmer med originaltexten. Bestyrkta översättningar är lika legitim som originalhandlingar och är vanliga vid domar, juridiska sammanhang eller när det gäller betyg.

bottom of page